Плажни Активности

Сред плажните активности, включени в СИНИ ЛАГЕРИ са следните дейности:
1. Джогинг и Щафетно бягане
2. Плажен волейбол
3. Федербал
4. Фризби
5. Дърпане на въже

Всеки ден децата ще започват деня с лек джогинг или щафетно бягане в зависимост от възрастта на групата. Сутрините, още преди закуска, децата ще тичат по пясъка и ще вдишват морския въздух, пълен с йонни пари, характерни за началото на деня. След нагрявката, която ще продължи между 10 и 20 минути, децата ще имат възможност да си направят пикник на плажа и да закусят, наслаждавайки се на началото на деня.

1. Джогинг и Щафетно бягане

Тичането по плажа може да е не само спокойно и красиво изживяване, но и да направи децата по-силни. Тичането по пясъка, особено по сухия пясък, е по-трудно, отколкото тичането по настилка, затова ще започнем с тичане по мокър, равен пясък, което е много по-лесно е отколкото по мек, сух пясък.  Но заради възможността да скочат във водата след самата тренировка, усилието си заслужава.

При групи с по-големи деца сме включили и щафетно бягане, което комбинира тичане по плажа и скорост, мотивира децата да работят в екип и ги стимулира да дадат най-доброто от себе си.

2. Плажен Волейбол

Всички знаем ползите от волейбола, но плажният волейбол е малко по-различен. Освен, че децата ще са на открито, където ще дишат морски въздух, плажният волейбол има още няколко предимства: играенето в пясъка е по-голямо предизвикателство, отколкото на твърда повърхност, което от своя страна води до по-високо натоварване. Друго предимство е по-малкото въздействие на повърхността – пясъкът осигурява мека повърхност, намаляваща вероятността от наранявания. Плажният волейбол подпомага развитието на екипните умения, подобрява уменията за координация с топка и правилата са основни и лесни за учене от децата.

3. Федербал

Екипът на Сини Лагери се радва на вятъра на плажа и в морето, но когато вятърът отсъства, ние имаме доста занимания, с които да компенсираме уиндсърфирането. Сред тях е и федербалът.  Хубавото при тази физическа активност е, че наподобява интервалната кардио тренировка, което способства за засилването на метаболизма, а също и за горенето на мазнини. Другите ползи от това са, че ставите не се натоварват твърде много и самият спорт позволява да се практикува по-продължително време, без да изтощи децата до крайност.

Допълнителни ползи за здравето ви са подобряването на вашите рефлекси, а също и на вашето зрение. Това се дължи на факта, че погледът се концентрира в следенето на движението на перцето, което наподобява гимнастиката за очи, която офталмолозите препоръчват на пациентите, страдащи от късогледство.

4. Фризби

Фризби е една от най-добрите игри на открито и е най-забавно да се играе със семейството или приятели. Тя съчетава много забавни елементи и е много добра форма на упражнение. Допълнителните предимства при игра на фризби са подобряването на координацията между ръцете и очите на децата, отнемането им от електрониката и осигуряването им на така необходимото време навън и упражнения на открито.

5. Дърпане на въже

Истинско забавление с привкус на конкурентност е тази плажна дейност за децата. Те се разделят на два отбора и с куп усмивки и усилия се състезават кой е по-силния отбор и кой ще се търкаля в пясъка повече.

Ако искате децата ви да прекарат незабравимо лято- запишете ги на СИНИ ЛАГЕРИ при нас!!!